Modelare pometi acid hialuronic

Tratament Cicatrici

Ce sunt cicatricile ?

Cicatricile sunt rezultatul vindecarii defectuoase a pielii in urma unei agresiuni, lovituri, taieturi, leziunilor lasate de acnea inflamatorie (pustule, noduli, chisturi), de varicela.

Cicatricile vizibile apar dupa ce tegumentul a suferit o pierdere de substanta dermo-epidermica. Pielea se vindeca prin producerea de colagen. Acesta este o proteina ce se sintetizeaza in zona traumatizata, ajutand la vindecare.

Cicatricile necesita tratament numai in cazul in care sunt inestetice sau dureroase. Cicatricile nu pot fi indepartate in totalitate, dar in foarte multe cazuri pot deveni mai putin vizibile.

Tratamentul se adreseaza:

  • cicatricilor post acneice (apar in urma leziunilor acneice active severe)
  • cicatricilor cheloide (producere excesiva de colagen la locul leziunii cu depasirea marginii )
  • hipertrofice (formarea excesiva a colagenului la locul leziunii, fara depasirea marginii )
  • hiperpigmentarilor post-lezionale, care nu sunt cicatrici reale ci sunt pete rezultate in urma traumatizarii leziunilor, pot dura  saptamani –luni de zile fara un tratament adecvat

Pentru tratament pielea trebuie sa fie intacta, fara leziuni active.

Tratament

Exista mai multe tipuri de tratament, unele mai putin invazive care doar le atenueaza , altele mai agresive cu rezultate spectaculoase si de durata . In unele cazuri se recomanda asocierea a mai multor proceduri descrise.

1. Mezoterapia fractionata / Microneedlind medical

Mezoterapia fractionata sau micro-needlingulmedical este un tratament revolutionar simplu si eficient ce are ca actiune stimularea formarii naturale de colagen nou in piele, proces numit inductie de colagen, cu efect de regenerare a pielii.

Tratamentul se realizeaza cu ajutorul unui dispozitiv automat cu microace, ce perforeaza pielea la adancimi controlate, astfel se declanseaza cascada de refacere cutanat, impreuna cu utilizarea unui amestec de aminoacizi, vitamine, acid hialuronic cu rol de stimulare suplimentara a regenerarii pielii.

2. Peeling chimic superficial sau mediu

Se utilizeaza acizi de diferite concentratii, se aleg in functie de adancimea ciciatricilor, tipul pielii.

Este un tratament non-invaziv ce presupune o  exfoliere sau o arsura chimica a pielii cu adancime controlata, care prin descuamarea si regenerarea straturilor profunde contribuie la netezirea si uniformizarea aspectului pielii,  cu efect de atenuare a cicatricilor.

3. Tratament injectabil cu acid hialuronic

Se injecteaza produs cu acid hialuronic, cu un ac fin, pentru a ridica baza cicatricii si a uniformiza pielea. Tratamentul se repeta la 6-12 luni.

Programati-va la o consultatie pentru o recomandare  personalizata!

Pentru ca siguranta dvs. si calitatea sunt foarte importante pentru noi,  in clinica UltraEstetic Cotroceni oferim o gama de tratamente de estetica medicala de ultima generatie, cu produse de top in lume si tehnici de injectare minim-invazive ce ofera siguranta, rezultate naturale, durabile.

Va asteptam intr-o atmosfera prietenoasa si relaxata, dar profesionista!

Meniu