Tratament Celulita Vergeturi

Tratament Vergeturi

Ce sunt vergeturile?

Vergeturile sunt cunoscute ca şi leziuni liniare ale pielii, care rezultă din deteriorarea şi ruperea fibrelor de colagen si elastina. Zonele mai predispuse sunt cele cu tesut adipos mai mare, precum coapse, şolduri, fese, sâni, abdomen sau partea superioară a braţelor.

Termenii medicali pentru aceste tipuri de depresiuni cutanate sunt striae atrophicans, striae distensae, stria rubra (vergeturile roşii), striae alba (vergeturile albe). Vergeturile cand sunt recent aparute au o culoare roz-violacee sau maro închis, in funcţie de pigmentul pielii, iar cele mai vechi capătă pe parcurs un aspect alb sidefat.

Cauzele apariţiei vergeturilor

Tulburările hormonale asociate cu pubertatea, perioada de sarcina, formarea de masa musculară, stresul, obezitatea şi lipsa de vitamine şi minerale din corp. De asemenea, personale care au o alimentaţie dezechilibrata sau care slăbesc sau se îngraşă brusc.

Dar principalul motiv care cauzează formarea vergeturilor la orice varsta rămîne, potrivit specialiştilor, schimbarea rapida a volumului corporal. Atunci se produce o intindere a pielii şi fibrele de colagen se rup. Ruperea fibrelor de colagen provoacă cicatricile sau liniile denumite vergeturi.

Tratament

Prevenirea aparitiei vergeturilor presupune o alimentatie echilibrata, utilizarea cremelor hidratante mai ales pe perioada sarcinii, pastrarea greutatii corporale. Daca vergeturile deja s-au format si sunt deranjante va oferim o serie de tratamente eficiente ce vor ajuta la atenuarea semnificativa a vergeturilor.

Vergeturile nu dispar de tot, nu exista tratamente care sa le elimine in totalitate dar pot fi diminuate foarte mult. Pentru rezultate superioare se pot asocia mai multe proceduri. Tratamentul este de durata, se recomanda 6-8 sedinte, ce se efectueaza la aproximativ o luna. Dupa terminarea tratamentului imbunatatirile continua sa apara, formarea de colagen nou in piele continua luni dupa tratament, si rezultatele sunt din ce in ce mai vizibile.

Metode de tratament
  1. Microneedlingul medical (mezoterapia fractionata) este  un tratament revolutionar, simplu si eficient ce are ca actiune stimularea formarii naturale de colagen nou in piele, proces numit inductie de colagen, cu efect de regenerare si rejuvenare a pielii. De asemenea, se utilizeaza un amestec de substante active ce este intodus in derm in cantitate mare ceea ce ajuta si stimuleaza repararea pielii. Afla mai multe…
  2. Peeling chimic
    Peelingul chimic este o un tratament non-invaziv ce este utilizat pentru imbunatatirea aspectului pielii. Presupune o  exfoliere sau o arsura chimica  a pielii cu adancime controlata, care prin descuamarea si regenerarea straturilor profunde contribuie la netezirea si uniformizarea aspectului pielii,  cu efect de intinerire, imbunatatire a texturii pielii si atenuarea imperfectiunilor.

    Peeling-ul chimic mediu patrunde pana in dermul superficial si se adreseaza semnelor mai profunde, cicatricilor post acneice mai adanci, pete, vergeturi si altele. Afla mai multe…

Tratamente adjuvante si de preventie ce se pot utiliza acasa sunt cremele, suplimentele alimentare ce hranesc  si hidrateaza pielea, ofera suport pentru o producerea colagenului pentru piele ferma, intinsa, sanatoasa.

Va propunem Nutrakos Crema de Corp Revitalizanta si Nutrakos Solutie Orala . Afla mai multe si achizitioneaza …

Programati-va la o consultatie pentru o recomandare  personalizata!

Pentru ca siguranta dvs. si calitatea sunt foarte importante pentru noi,  in clinica UltraEstetic Cotroceni oferim o gama de tratamente de estetica medicala de ultima generatie, cu produse de top in lume si tehnici de injectare minim-invazive ce ofera siguranta, rezultate naturale, durabile.

Va asteptam intr-o atmosfera prietenoasa si relaxata, dar profesionista!

Meniu