Lipoabdominoplastia

Lipoabdominoplastia este o metoda de reconturare corporala care uneste beneficiile lipoaspiratiei (vibrolipoaspiratiei) cu cele ale abdominoplastiei creand o varianta de tratament cu rezultate exceptionale pentru obtinerea unui abdomen plat si tonifiat.
Cui se adreseaza?
Este o procedura potrivita atat pentru femei cat si pentru barbati, pentru persoanele care isi doresc o imbunatatire a aspectului abdomenului atunci cand alte variante ca dieta sau sportul nu dau rezultatele dorite.
Indicatii
– depozite de grasime care indiferent de exercitiile fizice practicate nu se lasa indepartate
– exces de piele cu sau fara vergeturi aparute in urma sarcinilor sau cresterii si scaderii in greutate
– slabirea musculaturii abdominale cauzata de  sarcina sau de variatiile in greutate
Prin ce este diferita lipoabdominoplastia?
Prin asocierea lipoaspiratiei (si mai ales a vibrolipoaspiratiei deoarece este mai putin traumatizanta) se obtin doua lucruri de importanta majora:
– eliminarea “colaceilor”de grasime atat de pe abdomen cat si de pe talie, circular, pentru un efect estetic mult mai bun, apreciat imediat de catre pacient
– tehnica de abdominoplastie se poate modifica astfel incat sa nu se puna in pericol viabilitatea tesuturilor. Cu ajutorul canulelelor fine de vibrolipoaspiratie grasimea este absorbita uniform
Aceasta metoda se poate adapta indiferent de problemele pe care le prezinta fiecare tip de abdomen pe care dorim sa-l tratam si avantajele ei sunt prezente de fiecare data:
Rezultatul estetic este superior abdominoplastiei clasice.
Se poate obtine o definitie mai buna a conturului datorita vibrolipoaspiratiei care elimina grasimea de pe abdomen, talie, pubis. Cu ajutorul canulei de vibrolipoaspiratie se poate sculpta relieful musculaturii abdominale
Riscurile si complicatiile sunt mult reduse.
Acest lucru se datoreaza pastrarii intacte a arterelor, venelor, nervilor si vaselor limfatice (structuri absolut necesare viabilitatii tesuturilor) datorita faptului ca detasarea pielii se realizeaza cu ajutorul canulelor de lipoaspiratie si nu prin taierea directa cu bisturiul.
Recuperare postoperatorie este mai scurta. Durere redusa.
Datorita manierei mai putin traumatice in care se realizeaza lipoabdominoplastia recuperarea va fi mai simpla, mai rapida si mai putin dureroasa decat dupa o abdominoplastie clasica. Nu se impune repausul la pat si veti putea relua mai repede activitatile obisnuite.
Este posibila efectuarea lipoaspiratiei spatelui, taliei si a soldurilor in aceeasi sedinta operatorie cu lipoabdominoplastia. 
Acest lucru este imposibil de realizat cand se face abdominoplastia clasica.
Indiferent daca aveti doar un mic exces de piele si grasime pe abdomenul inferior dupa sarcina sau ati scazut mult in greutate prin chirurgie bariatrica si doriti sa aveti o silueta armonioasa, lipoabdominoplastia reprezinta varianta optima de reconturare abdominala prin chirurgie estetica.
Meniu