mezoterapie

Tratamentul Transpiratiei Excesive Axilare

Tratamentul transpiratiei excesive axilare (Hiperhidroza axilara) prin injectii cu Botox (toxina botulinica) este una din cele mai eficiente solutii pentru aceasta problema destul de neplacuta.

Hiperhidroza

Hiperhidroza este termenul medical care descrie transpiratia in exces, comparativ cu cea normala si necesara pentru reglarea temperaturii corporale. Este un simptom ce produce foarte mult disconfort pacientului. Se pare ca 2-3% din populatie sufera de Hiperhidroza in zona axilara sau a palmelor si plantelor (talpilor) – Hiperhidroza palmo-plantara.

Hiperhidroza (transpiratie excesiva) poate fi primara sau secundara diverselor afectiuni (metabolice, nervoase, endocrine, stari febrile) sau poate sa apara ca reactie adversa la diverse medicamente. Cel mai frecvent apare hiperhidroza in conditii de stress, emotii sau caldura.

Afecteaza viata pacientului si confortul acestuia, ii ingreuneaza contactele sociale si profesionale, uneori chiar si in prezenta unei igiene riguroase, se manifesta la ambele sexe in egala masura. Transpiratia in sine nu are un miros neplacut dar favorizeaza dezvoltarea bacteriilor si formarea de acizi care ulterior sunt raspunzatori de aparitia mirosurilor neplacute.

Tratamentul transpiratiei excesive axilare cu Botox

O solutie eficienta pentru Tratamentul Hiperhidrozei Axilare este injectarea de Botox (toxina botulinica) in zona afectata.

Tratamentul cu Botox (toxina botulinica) este utilizat din anii ’80 cu succes si in siguranta de oftalmologi pentru a trata clipitul nervos al pleoapelor sau strabismului si pentru alte probleme non-estetice cum ar fi spasmul pleoapelor, contractia spastica a musculaturii gatului, migrena. In medicina estetica este utilizat si autorizat de multi ani la nivel international pentru tratarea ridurilor.

Recent a fost aprobat si pentru Tratamentul Hiperhidrozei (transpiratie excesiva).

Ce este Botoxul (toxina botulinica)?

Este o proteina inalt purificata ce actioneaza in mod natural la nivelul muschilor fetei, cu efect de relaxare a musculaturii, ce are ca rezultat netezirea ridurilor, iar la nivel axilar va bloca activitatea glandelor sudoripare, ce determina dupa instalarea efectului scaderea considerabila a cantitatii de transpiratie produse.

Cum actioneaza ?

Botoxul (toxina botulinica) injectata in zona axilara va bloca activitatea glandelor sudoripare, ce determina dupa instalarea efectului scaderea considerabila a cantitatii de transpiratie produse.

Tratamentul Hiperhidrozei (transpiratie excesiva) este simplu si rapid, se efectueaza sub anestezie locala, poate fi aplicat intr-o pauza, iar apoi va puteti relua activitatile.

Efectul Tratamentului Hiperhidrozei (transpiratie excesiva) se instaleaza in 5-7 zile, dureaza aproximativ 4-6 luni, in functie de reactivitatea individuala si are ca rezultat scaderea considerabila a cantitatii de transpiratie produse in zona tratata.

Contraindicatii
  • sarcina si perioada de alaptare
  • alergii la una dintre componentele utilizate in prepararea substantei, de exemplu albumina
  • maladii care determina scaderea generala a fortei musculare, cum ar fi Miastenia Gravis
  • in timpul tratamentelor cu anticoagulante, antibiotice, blocante ale canalelor de calciu
  • in timpul tratamentelor cu medicamente antiinflamatorii corticosteroidiene
  • prezenta de infectii locale in regiunea ce va fi tratata
Precautii inainte de tratament

Inainte cu o saptamana de Tratamentul Hiperhidrozei (transpiratie excesiva) nu se consuma alcool, cu 2 saptamani inainte se opreste  administrarea de antiinflamatoare nesteroidiene, antibiotice. De preferat a nu se administra nici un fel de medicament in saptamana dinaintea tratamentului.

Programati-va la o consultatie pentru o recomandare  personalizata!
Pentru ca siguranta dvs. si calitatea sunt foarte importante pentru noi,  in clinica UltraEstetic Cotroceni oferim o gama de tratamente de estetica medicala de ultima generatie, cu produse de top in lume si tehnici de injectare minim-invazive ce ofera siguranta, rezultate naturale, durabile.
Va asteptam intr-o atmosfera prietenoasa si relaxata, dar profesionista!
Meniu