mezoterapie

Peeling Chimic Medical

NOU! 
PRX-T33 Peeling Biorevitalizare. Afla mai multe… 

Ce este peelingul chimic ?

Peelingul chimic medical este un tratament non-invaziv ce este utilizat pentru imbunatatirea aspectului pielii. Presupune o  exfoliere sau o arsura chimica  a pielii cu adancime controlata, care prin descuamarea si regenerarea straturilor profunde contribuie la netezirea si uniformizarea aspectului pielii,  cu efect de intinerire, imbunatatire a texturii cutanate si atenuare a imperfectiunilor.

Peeling Chimic Medical
Beneficii

Pielea capata un aspect intinerit, proaspat, neted, textura este vizibil imbunatatita, ridurile si linile fine se reduc, petele se vor atenua vizibil sau vor disparea, culoarea pielii se uniformizeaza, reduce porii, imperfectiunile sunt sterse.

Intr-o singura sedinta de peeling chimic obtineti multiple beneficii pentru pielea dvs. Se recomanda un protocol de 4 sedinte si utilizarea acasa a produselor dermatocosmetice recomandate de medic pentru rezultate maxime.

Indicatii peeling chimic
 • piele terna, obosita, lipsita de stralucire
 • piele afectata de fumat
 • piele fotoimbatranita, cronoimbatranita
 • riduri si linii fine
 • tratamentul acneei si cicatricilor postacneice
 • cicatrici de varicela (varsat de vant)
 • indepartarea progresiva a petelor hiperpigmentare
 • pori dilatati, regleaza secretia de sebum
 • atenuarea vergeturilor
 • da un boost efectelor produselor dermatocosmetice utilizate dupa peeling
 • se asociaza cu alte tratamente daca este cazul (acid hialuronic, botox, mezoterapie)
 • pentru rezultate superioare se recomanda asocierea cu microneedling medical
Cum actioneaza ? 

Sunt disponibili agenti variati e si-au dovedit eficacitatea si siguranta. Printre acestia se numara: alfa hidroxiacizi, acid glicolic, acid salicilic, acid tricloracetic (TCA) si altele, de concentratii diferite. Se aleg in functie de afectiunea tratata, tipul tenului, profunzimea necesara.

Tipuri de peeling 

Peeling-ul cu TCA este unul din cele mai bune, deoarece prezinta beneficii in comparatie cu alti agentii: refacerea este mai rapida, tratamentul produce discomfort minim, imbunatateste actiunea tratamentelor estetice, nu determina arsuri profunde astfel ca aparitia unor efecte nedorite este extrem de rara. Efectuarea catorva sedinte de peeling cu TCA are o eficienta comparabila cu a fenolului (utilizat pentru peeling profund) dar cu grad de siguranta mult mai ridicat. Este recomandat pentru pielea cu riduri fine, textura neregulata, ten fumatori, pete pigmentare, cicatrici post acneice, vergeturi.

Sunt 3 tipuri de peeling chimic, in functie de profunzimea la care actioneaza:

 • Peeling-ul superficial actioneaza la nivevul stratului superficial al pielii (epiderm). Se recomanda pentru riduri fine, piele terna si pielea fumatorilor, pete pigmentare, pierderea elasticitatii pielii.

Beneficii: reduce semnele de piele imbatranita, confera stralucire, stimuleaza epiderma, regleaza secretia de sebum, micsoreaza porii, uniformizeaza culoaea pielii, atenueaza ridurile fine, maximizeaza efectul dermatocosmeticelor utilizate zilnic.

 • Peeling-ul mediu patrunde pana in derm (stratul mai profund al pielii), unde se afla fibrele de colagen, acidul hialuronic propriu pielii care determina aspectul tanar al pielii. Se realizeaza doar de medici. Agenti pentru peeling mediu: TCA (acid tricloracetic), rezorcina, amestecuri de acizi de diverse concentratii.Se adreseaza semnelor mai profunde, riduri fine, cicatricilor post acneice mai adanci, pete pigmentare, vergeturi, piele imbatranita

Beneficii: reduce semnele de imbatranire, imbunatateste textura pielii,piele fina, reduce semnele de cicatrici postacneice si petele pigmentare.  

 • Peeling profund se realizeaza in sala operatorie, sub anestezie. Agentul cel mai utilizat este fenolul. Este cel mai agresiv peeling, poate duce chiar la o decolorare permanenta a pelii. De aceea, sunt recomandabile 3-4 peeling-uri medii cu TCA decat unul profund, pentru a obtine un rezultat comparabil, fara efectele adverse ce pot apare in cazul peeling-ului profund.

NOU!  PRX-T33 Peeling Biorevitalizare . Afla mai multe… 

Precautii peeling chimic

Perioada cea mai buna pentru tratamentele de peeling chimic este sezonul rece, septembrie-iunie, deoarece pielea nu trebuie expusa la soare.

Pacientele ce folosesc metode contraceptive hormonale au risc crescut de hiperpigmentare si se recomanda sa le intrerupeti, la fel si in cazul in care urmati tratament cu antiagregant (aspirina) care ingreuneaza vindecarea. Se recomanda profilaxie pentru infectia cu herpes virus.

Ingrijirea dupa tratament

Perioada de recuperare depinde de tipul de peeling realizat. Dupa peeling-ul superficial va puteti relua activitatea imediat. Totusi, la aproximativ 2 zile dupa procedura apare roseata urmata de descuamare usoara care dureaza cateva zile.

Se evita expunerea la soare 2-4 spatamani post peeling, pentru a preveni aparitia hiperpigmentarilor si se recomanda in primele 2 luni utilizarea cremelor cu factor de protectie SPF50, si dermatocosmetice speciale recomandate de medic, pentru hidratare si vitaminizare intensa, si pentru cele mai bune rezultate.

Contraindicatii peeling chimic: sarcina, alaptare, diabet, infectii sau afectiuni in zona de tratament, herpes, cancer, patologii hepatice severe.

Programati-va la o consultatie pentru o recomandare  personalizata!

Pentru ca siguranta dvs. si calitatea sunt foarte importante pentru noi,  in clinica UltraEstetic Cotroceni oferim o gama de tratamente de estetica medicala de ultima generatie, cu produse de top in lume si tehnici de injectare minim-invazive ce ofera siguranta, rezultate naturale, durabile.

Va asteptam intr-o atmosfera prietenoasa si relaxata, dar profesionista!

Meniu