Tratament riduri cu acid hialuronic

Tratamentul Ridurilor de Expresie cu Botox

Ce este Botoxul ?

Toxina botulinica tip A are denumirea comerciala de Botox, este o neurotoxina de natura proteica, care atunci cand este injectata in muschi actioneaza la nivel nivel local blocand temporar transmiterea impulsului nervos de la nervii faciali catre musculatura din zona injectata. Muschii faciali se relaxeaza, iar miscarile de expresie nu mai scot in evidenta ridurile. S-a demonstrat ca este un tratament eficient si sigur ce reduce ridurile de expresie, devenind astfel unul din cele mai populare tratamente.

Tratamentul ridurilor de expresie cu botox se este o procedura sigura, eficienta la care se poate apela intr-o pauza de pranz, iar apoi va puteti relua activitatile imediat.

Botoxul este tratamentul de prima alegere pentru tratamentul ridurilor de expresie din partea superioara a fetei ce apar doar in momentul contractiei musculaturii mimicii.

Indicatii

Neurotoxina (BOTOX) este indicata in special pentru ridurile de expresie din etajul superior al fetei:

 • frunte
 • intre sprancene (glabela)
 • coltul ochilor (laba de gasca)
 • ridicarea sprancenelor
 • ridicarea varfului nasului
 • gummy smile (vederea unei suprafete prea mari a gingiei cand zambiti deasupra dintilor de pe arcada superioara )

Alte indicatii

 tratamentul transpiratiei excesive axilale (Hiperhidroza primara axilara). Afla mai multe…

  tratamentul de reducere a maseterilor . Muschii maseteri sunt situati in partea de jos a fetei, iar daca sunt hipertrofici dau un efect de fata patrata ce confera un aspect masculin. Tratamentul inovator cu Botox in aceasta zona reduce semnificativ volumul fetei, oferind un aspect facial in forma de “V”, ce arata tinerete, feminitate. Afla mai multe…

Tratament riduri de expresie
Tratamentul

Interventia nu necesita anestezie (cel mult putina gheata) si dureaza 10-15 minute. In cazul personelor sensibile se utilizeaza o crema anestezica ce se lasa aproximativ 10 min inainte de injectare.

Cu ajutorul unei seringi cu ac fin se efectueaza doar cateva mici intepaturi pe musculatura mimicii din zonele ce dorim sa le tratam.

Dupa injectare nu raman urme, doar cateva puncte rosii pentru 1-2 ore. Va puteti relua imediat activitatile.

Rezultate

Rezultatul consta in diminuarea ridurilor de expresie din partea superioara a fetei, date de contractia musculaturii mimicii de pe frunte, dintre sprancene, de la coada ochilor (talpa gastii), iar imaginea de ansamblu este una odihnita, senina, relaxata.

Veti observa o ameliorare a ridurilor dupa in 3 pana la 7 zile de la injectare,  iar imaginea de ansamblu este una odihnita, senina, relaxata. Efectul dureaza in jur de la 4 luni . Rezultatele pot varia. Dupa o perioada de timp efectele botoxului va disparea iar ridurile vor redeveni vizibile. Atunci se poate repeta tratamentul pentru pastrarea rezultatelor.

Recomandari

Pentru rezultate durabile si prevenirea imbatranirii este recomandat sa fie facut la un interval de 4-6 luni.

Tratamentele repetate musculatura poate deveni mai ferma, “uita” sa se mai contracte, iar rezultatele vor fi mai durabile.

Nerepetarea tratamentului nu are efecte negative, dar vor reapare treptat ridurile de expresie anterioare injectarii, deoarece musculatura mimicii va reveni la normal.

Stiati ca…

Tratamentul cu neurotoxina (BOTOX) este utilizat din anii ’80 cu succes si in siguranta de oftalmologi pentru a trata clipitul nervos al pleoapelor sau strabismului si pentru alte probleme non-estetice cum ar fi spasmul pleoapelor, contractia spastica a musculaturii gatului, migrena. Este utilizat si autorizat de multi ani la nivel international pentru Tratamentul Ridurilor de Expresie si recent si pentru tratamentul transpiratiei excesive axilare (hiperhidroza axilara). In prezent, se fac studii pentru autorizarea neurotoxinei in tratamentul depresiei.

Contraindicatii
 • sarcina si perioada de alaptare
 • alergii la una dintre componentele utilizate in prepararea substantei, de exemplu albumina
 • maladii care determina scaderea generala a fortei musculare, cum ar fi Miastenia Gravis
 • in timpul tratamentelor cu anticoagulante, antibiotice, blocante ale canalelor de calciu
 • in timpul tratamentelor cu medicamente antiinflamatorii corticosteroidiene
 • prezenta de infectii locale in regiunea ce va fi tratata
Precautii inainte de tratament

Inainte cu o saptamana de Tratamentul Ridurilor de Expresie cu BOTOX nu se consuma alcool, cu 2 saptamani inainte se opreste administrarea de antiinflamatoare nesteroidiene, antibiotice. De preferat a nu se administra nici un fel de medicament in saptamana dinaintea tratamentului.

Programati-va la o consultatie pentru o recomandare  personalizata!

Pentru ca siguranta dvs. si calitatea sunt foarte importante pentru noi,  in clinica UltraEstetic Cotroceni oferim o gama de tratamente de estetica medicala de ultima generatie, cu produse de top in lume si tehnici de injectare minim-invazive ce ofera siguranta, rezultate naturale, durabile.

Va asteptam intr-o atmosfera prietenoasa si relaxata, dar profesionista!

Meniu