lipoabdominoplastie

Vibrolipoaspiratia (Lipoaspiratia)

Ce este lipoaspiratia?

Lipoaspiratia este o operatie estetica destinata modificarii conturului corporal prin indepartarea depozitelor de grasime subcutane. Se realizeaza cu ajutorul unor canule metalice subtiri care se introduc sub piele prin incizii de doar cativa milimetri.

Ce este vibrolipoaspiratia?

In tehnica de lipoaspiratie pe care o foloseste dr. Angela Petre – vibrolipoaspiratia (NIL-nutational infrasonic liposculpture) – mobilizarea efectiva a grasimii se obtine prin vibratia canulei, provocata printr-un flux de aer comprimat iar grasimea este emulsionata si aspirata simultan.

Avantajele vibrolipoaspiratiei

Vibrolipoaspiratia, comparativ cu lipoaspiratia clasica este mult mai eficienta si prezinta urmatoarele avantaje:

  • permite eliminarea unor cantitati mai mari de grasime
  • are o durata de efectuare mai scurta
  • este mai putin traumatica pentru pacient ceea ce face ca echimozele (vanataile) si edemul (lichidele retinute in zonele operate) sa fie mai mici
  • recuperarea postoperatorie este mai putin dureroasa si mai rapida
  • metoda are avantajul de a putea fi practicata pe orice zona si mai ales pe zone care pun de obicei probleme in lipoaspiratia clasica- zone fibroase (spate, flancuri, zone care au mai fost lipoaspirate anterior) sau zone delicate (genunchi, glezne, gambe, fese, gat)
  • un avantaj important este retractia buna a pielii pe zonele tratate. Acest lucru face posibila realizarea lipoaspiratiei chiar si la pacientii care prezinta laxitate cutanata inainte de operatie, in unele cazuri fara a mai fi necesara eliminarea chirurgicala a pielii care atarna (ex. prin abdominoplastie, lifting de brate, lifting de coapse, etc).
  • in urma vibrolipoaspiratiei se amelioreaza celulita. Prin liposuctie se imbunatateste silueta dar nu se elimina complet celulita.

Indicatii

Zone cu depozite localizate de grasime: abdomen, solduri, coapse, spate, gat (barbie dubla), genunchi, brate, etc.
Vibrolipoaspiratia se adreseaza in principal pacientilor cu depozite adipoase localizate; acesti pacienti au frecvent tendinta de a acumula grasime in anumite zone, aceasta grasime fiind rezistenta la diete si exercitiu fizic. Multi pacienti sunt descurajati dupa ce au pierdut mult in greutate dar nu au obtinut abdomenul plat sau soldurile inguste pe care si le doreau; acestor pacienti vibrolipoaspiratia le poate realiza visul.
lipoabdominoplastie abdomen

Lipoaspiratia si obezitatea

Metoda nu realizeaza o scadere masiva in greutate; totusi, scotand depozitele adipoase, imediat postoperator se constata o scadere in greutate care continua progresiv in urmatoarele luni, variabil de la individ la individ in functie de modul de viata, dieta, etc. Ajutorul psihologic pe care il obtin pacientii hiperponderali in urma imbunatatirii radicale a aspectului fizic prin scaderea cu cateva masuri a hainelor, disparitia “colaceilor” de grasime de la nivelul taliei, a grasimii de pe solduri sau de pe spate fac din vibrolipoaspiratie un partener de nadejde in programele destinate scaderii ponderale. De asemenea, indepartand grasimea exact de pe zonele care fac mobilizarea dificila (sortul abdominal, depozitele de la baza coapselor sau de pe genunchi) se poate incepe un program de exercitii fizice care vor facilita slabirea si vor micsora riscurile cardiovasculare prezente la pacientii obezi si sedentari.

 

Postoperator

Durerea postoperatorie este variabila de la persoana la persoana, depinzand de zonele tratate, cantitatea de grasime extrasa si alti factori individuali. Datorita faptului ca traumatizarea regiunilor in timpul operatiei este mai mica decat la lipoaspiratia clasica, durerile sunt de intensitate mai mica. Daca este necesar, pot fi prescrise antialgice. Echimozele necesita de obicei 1-2 saptamani pentru a se vindeca. Limitarea activitatilor fizice variaza in functie de persoana dar in general, incepand de a doua zi postoperator pacientul se poate misca fara limitari, poate face dus, conduce, merge la serviciu (sigur, depinde tipul de serviciu). Daca nu exista alte indicatii, patul va fi folosit doar pentru dormit, fiind foarte importanta mobilizarea precoce pentru a scade riscul de tromboze, risc specific pentru liposuctie.

Alte proceduri oferite de dr. Angela Petre

Chirurgia corporala

Marire Fese         Chirurgia dupa Graviditate          Six Pack Lipoaspiratia

Lifting Corporal             Lifting Brate            Lifting Coapse

Programati-va la o consultatie pentru o recomandare  personalizata!

Pentru ca siguranta dvs. si calitatea sunt foarte importante pentru noi,  in clinica UltraEstetic Cotroceni oferim o gama de tratamente de estetica medicala de ultima generatie, cu produse de top in lume si tehnici de injectare minim-invazive ce ofera siguranta, rezultate naturale, durabile.

Va asteptam intr-o atmosfera prietenoasa si relaxata, dar profesionista!

 
[pluginops_popup_form template_id='11421' entranceanimation='' exitanimation='']
Meniu
× Whatsapp