Stiati ca … organismul uman produce acid hialuronic?

Acidul hialuronic(AH) este un polizaharid numit si hialuronan sau hialuronat, ce se gaseste in mod natural in organismul uman, la nivelul pielii, articulatiilor, ochilor, tesutului conjunctiv, muschi, cartilaje. Practic fiecare celula contine acid hialuronic in mod natural, ce este produs de organismul uman.

Acidul hialuronic are o consistenta gelatinoasa ce inconjoara aproape fiecare celula si este esential pentru viata. Ofera structura si suport organismului, iar fara el am fi ca niste trilioane de celule fara forma, fara functie si structura. Este ca mortarul intre caramizi.

Rolul acidul hialuronic este de a ajuta fiecare celula sa fie elastica (alaturi de fibrele de colagen si elastina) si sa nu se rupa, mentine nivelul de hidratare astfel ca tesuturile sa nu devina uscate si friabile, transporta nutrientii catre celule pentru o functionare optima. Toate aceste lucruri nu s-ar intampla daca nu ar fi acidul hialuronic cu consistenta sa gelatinoasa si cu abilitatea sa de a retine apa de 1000 de ori greutatea lui.

Cu trecerea timpului, intervine imbatranirea celulara, iar organismul nu mai are abilitatea de a produce suficient AH. Asta se traduce la nivelul articulatiilor, muschilor, ligamentelor prin scaderea mobilitatii, aparitia diferitelor patologii, a durerii in partile cele mai afectate.

La nivelul pielii scaderea producerii de AH duce la imbatranirea pielii si scaderea barierei protectoare antibacteriene. Pielea este cel mai mare organ uman, iar aici se afla 50% din cantitatea totala de acid hialuronic produsa de organism. Acidul hialuronic si colagenul sunt vitale pentru mentinerea sanatatii si integritatii pielii. Coalgenul da fermitate pielii, iar acidul hialuronic are rol de nutritie si hidratare. Impreuna fac ca pielea sa fie elastica, sa revina la forma initiala cand este stransa sau intinsa, sa ramana tanara, ferma, sanatoasa, stralucitoare.

Pielea ramane tanara si sanatoasa atat timp cat are suficient AH pentru a o mentine hidratata si hranita. Odata cu trecerea timpului scade abilitatea organismului de a mentine aceeasi concentratie de AH. Scaderea concentratiei de AH duce la scaderea nivelului de hidratare a pielii, ceea ce duce la aparitia ridurilor, petelor, semnelor de imbatranire. Astfel acidul hialuronic actioneaza ca un hidratant natural in tesuturi, cu abilitatea sa de a atrage apa, mentinand astfel pielea fara riduri.

Produsele injectabile cu AH existente la ora actuala sunt aproape 100% asemenatoare cu AH propriu organismului uman, si reprezinta o solutie ingenioasa si naturala de a ajuta pielea sa raman tanara si sanatoasa cat mai mult timp. De asemena, produsele dermatocosmetice ce contin AH si-au demonstrat eficacitatea in combaterea semnelor de imbatranire la nivelul pielii.

Dr Irina Arsene – Clinica UltraEstetic
Tel: 0720 790 098
Str Ernest Juvara 35, Cotroceni, Bucuresti
www.UltraEstetic.ro
info@UltraEstetic.ro

, , , , , , ,
Articolul anterior
Retinolul si mai nou Retinaldehida. Ingredientii Esentiali Anti-age
Articolul următor
PRX-T33 -Tratament unic pentru biorevitarea pielii

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu
AI Chatbot Avatar