Medicina estetica si imaginea de sine

“Imaginea noastra de sine ofera limitele de atingere ale oricarui scop in parte. Ea defineste “zona posibilului”.” spune Maxwell Maltz chirurg plastician, in cartea sa intitulata “Psiho-cibernetica. Corectarea imaginii de sine”

Imaginea de sine este parerea noastra despre noi. Este un punct cheie al unei vieti implinite deoarece  toate actiunile, sentimentele, manifestarea capacitatilor noastre sunt in concordanta cu imaginea noastra despre sine.

Medicina estetica poate contribui la imbunatatirea imaginii de sine, la atingerea unui echilibru interior mai bun, la un mod de functionare, manifestare, exprimare mai  apropiate  de capacitatile si talentele noastre reale? Cu siguranta.

Atunci cand imaginea de sine este cat mai apropiata de cum suntem in realitate, nici mai mult nici mai putin, ne simtim bine in pielea noastra, iar cand este amenintata ne simtim inadecvati, nesiguri, lipsiti de incredere, retrasi, nu ne exprimam intru totul, devenim ostili si greu de abordat. Atunci cand este potrivita si cat mai realista, creativitatea din noi iese la iveala, ne putem exprima cu incredere, ne simtitm liberi sa fim noi insine. ne simtim vii cu adevarat.

Si pana la urma nu asta vrem cu totii, sa ne simtim vii?

De-a lungul anilor din experienta mea cu pacientii am observat cum  medicina estetica poate contribui la imbunatatirea starii psiho-emotionale si construirea unei imagini de sine adecvata. Nu vorbesc de estetica la care poate multe persoane apeleaza din vanitate, ci de persoanele pentru care mici imbunatairi estetice chiar le ajuta sa aiba un aspect fizic armonios si o imagine de sine mai pozitiva si in concordanta cu realitatea.

Consider ca medicina estetica minim-invaziva nu e doar un moft, ci o necesitate, asa cum imi spun nenumarate paciente de-ale mele ce se vad in oglinda imediat dupa proceduri. Impactul este major asupra persoanei pe de-a-ntregul. Parca reinvie, le vad ochii plini de bucurie, si comportamentul mai increzator. Nu spun ca toti cei ce apeleaza la aceste tratamente nu au incredere in ei, dimpotriva, sunt persoane de succes, bine informate, care stiu ce vor. Dar chiar si asa, vad o schimbare, o incredere parca si mai mare, o bucurie de viata care era acolo dar parca nu era manifestata. Bineinteles ca se poate trai si cu cearcane, sau cu riduri, sau cu cicatrici, de altfel foarte multe persoane aleg asta, dar de ce sa ratam a fi si a avea cea mai buna imagine de sine a noastra?

Medicina estetica minim-invaziva se adreseaza persoanelor care isi doresc, pe langa sanatate, ceva mai mult, isi doresc sa se bucure de viata la maxim, sa se simta bine in pielea lor, sa fie increzatoare in fortele proprii,  sa aiba o imagine de sine pozitiva si realista, ce are un important impact pozitiv ce se revarsa in toate domeniile vietii lor.

In activitatea mea intalnesc in fiecare zi pacienti care spun ca atunci cand se privesc in oglinda nu se mai recunosc si felul cum arata nu mai coincide cu modul in care se simt. Multi povestesc ca sunt intrebati mereu de cei din jur daca sunt obositi, ori suparati, aspect evident doar fizic la nivel facial, ei de altfel nefiind deloc tristi, dar dupa o vreme incepe sa devina deranjant sa fii intrebat mereu daca esti suparat si chiar devii. Acest aspect trist, obosit al fetei este dat in primul rand de pierderea tesutului adipos ce sustine pielea obrajilor, ori la nivelul cearcanelor, persoanele respective nesimtinduse deloc triste. Dar prin topirea tesutului gras la nivelul fetei apar cearcanele, pometii nu mai sunt la fel de rotunzi cum erau, pielea nu mai are suport si incepe sa se lase, dand aspect de chip trist, imbatranit prematur, suparat.

In alte cazuri, tristetea si oboseala vizibile fizic pe chip se manifesta si la nivel psiho-emotional. Acest lucru contribuie la scaderea respectului si increderii in sine, ceea ce are impact negativ asupra imaginii de sine, se manifesta prin lipsa de chef de viata, izolare, etc.

Refacerea volumui pierdut de la nivelul fetei, inlaturarea cearcanelor si ridurilor, regenerarea pielii, cu ajutorul tratamentelor oferite de medicina estetica minim-invaziva, indeparteaza semnele de oboseala, de tristete, aspectul imbatranit prematur.

S-au facut studii in care s-a aratat cum oamenii isi schimba atitudinea si gandurile in egala masura cu prezenta fizica. Astfel modul in care imaginea fizica s-a imbunatatit determina si o schimbare importanta pozitiva la nivel psiho-emotional, cresc in egala masura respectul de sine si increderea in sine.

Cand experimentam emotii constructive, acest lucru are impact pozitiv asupra intregii vieti, si invers.

Abordarea medicinei estetice ce actioneaza din exterior, pare sa dea rezultate exceptionale in schimbarea interiorului.

Dr. Irina Arsene

, ,
Articolul anterior
Utilizari surprinzatoare ale neurotoxinei
Articolul următor
Retinol si RetinAl – ingredientii esentiali antiageing

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

[pluginops_popup_form template_id='11421' entranceanimation='' exitanimation='']
Meniu
× Whatsapp